Τάρτα με αχλάδι, σοκολάτα και φουντούκια

  Θερμιδική αξία  Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 9 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 472 θερμίδες ανά άτομο και 33 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 9 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
472 θερμίδες ανά άτομο και 33 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 6 άτομα


• 1 ρολό ζύμης
• 3 μεγάλα αχλάδια
• 40 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γρ ανάλατο βούτυρο επιπλέον
• 20 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
• 100 γραμμ. τσιπ σοκολάτας

Για την κρέμα φουντουκιού
• 60 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 15 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
• 60 γραμμ. φουντούκια
• 1 αυγό



Εξοπλισμός

  • Πινέλο
  • Μικρές τετράγωνες φόρμες


Εκτέλεση


1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τσιμπάμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
2 . Ετοιμάζουμε την κρέμα φουντουκιού: Σε ένα μπολ  τοποθετούμε 60 γραμμ. βούτυρο και την Canderel Green . Αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια και το αυγό και ανακατεύουμε έντονα.
3 . Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6-7 ). Λιώνουμε 40 γραμμ. βούτυρο. Απλώνουμε ένα στρώμα της κρέμας φουντουκιού στην τάρτα. Προσθέτουμε τις φέτες αχλαδιού στην κορυφή. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο από πάνω. Πασπαλίζουμε με τα κομματάκια σοκολάτας και με Canderel Green και στη συνέχεια ψήνουμε. Μετά από 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Συμβουλή του σεφ Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το κέικ με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας.

 

Γευστικό σχόλιο Μια ξεχωριστή φθινοπωρινή τάρτα που θα σας δώσει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Η ιδιαίτερη αυτή τάρτα μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από ανεπιθύμητα κρυολογήματα καθώς διαθέτει ένα πλήθος πολυφαινολών, οι οποίες υπάρχουν άφθονες στη σοκολάτα, στο αχλάδι και στα φουντούκια και είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση. Επίσης, τα φουντούκια εξασφαλίζουν στη συνταγή σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, με κυριότερες την Β1 και το φυλλικό οξύ και έτσι προσφέρουν τόνωση στο νευρικό σύστημα. Επομένως, γερό ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 6.200 (In Vitro Μέτρηση)