Καλοκαιρινή πίτα

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19,5% σε σχέση με την κλασική συνταγή 396 θερμίδες ανά άτομο και 39 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά  Αναμονή: 2 ώρες και 30 λεπτά  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19,5% σε σχέση με την κλασική συνταγή
396 θερμίδες ανά άτομο και 39 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Αναμονή: 2 ώρες και 30 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 6 άτομα

• 300 γραμμ. ζύμη κουρού
• 3-4 ροδάκινα κίτρινου χρώματος
• 25 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα αμυγδάλου
• 60 γραμμ. light βούτυρο
• 30 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia

• 60 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου
• 1 αυγό

 

Εξοπλισμός

  • Πινέλο
  • Ταψί για πίτα


Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το βούτυρο από το ψυγείο μερικές ώρες πριν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί πίτας και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
2 . Ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου: Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μαλακό βούτυρο και το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και το αυγό. Ανακατεύουμε έντονα για να δέσει.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6-7). Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και έπειτα σε λωρίδες.
4. Απλώνουμε ένα στρώμα κρέμας αμυγδάλου στο ταψί. Απλώνουμε τις φέτες ροδάκινου στην κορυφή. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
5. Ψήνουμε. Μετά από 10 λεπτά, μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Γευστικό σχόλιο Η καλοκαιρινή, γευστική ΟRAC επιλογή σας!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Μια καλοκαιρινή εκδοχή πίτας η οποία συνοδεύεται από τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδάκινου και των αμυγδάλων. Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνει το δέρμα πιο υγιές, σφριγηλό και λαμπερό. Τα αμύγδαλα είναι κύρια πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα και αργινίνη, τα οποία έχουν φανεί να έχουν καρδιοπροστατευτική δράση. Τέλος, περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β που τονώνουν την μεταβολική λειτουργία. Άρα, λαμπερή επιδερμίδα και σωστή καρδιακή και μεταβολική λειτουργία είναι το τριπλό όφελος που αποκομίζουμε από αυτή τη συνταγή.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.367 (In Vitro Μέτρηση)