Σουφλέ με βανίλια

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 38 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 162 θερμίδες ανά άτομο και 11 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος  

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 38 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
162 θερμίδες ανά άτομο και 11 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος
 

Υλικά για 6 άτομα


• 4 αυγά
• 60 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 50 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 400 γραμμ. τυρί cottage με 45% λιπαρά
• ½ κ.γ. καφέ φασόλια βανίλιας
• 10 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
• 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εξοπλισμός

  • Μικρές ορθογώνιες ή στρογγυλές φόρμες

 

Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, στη συνέχεια, το τυρί cottage και τη βανίλια.
2. Αλείφουμε με βούτυρο το εσωτερικό της φόρμας και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 ° C (φυσικό αέριο σήμα 5). Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.
3. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη  για να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Γευστικό σχόλιο Μία νόστιμη παραλλαγή του κλασικού soufflé σοκολάτας για τους λάτρεις της βανίλιας με υψηλή αντιοξειδωτική αξία.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Τα συστατικά της συγκεκριμένης συνταγής αποτελούν σημαντικές πηγές πρωτεϊνών και συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Το αυγό ενδυναμώνει την μνήμης και την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης καθώς είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ το τυρί εμπεριέχει ασβέστιο και βιταμίνη D, ουσίες που κατέχουν καθοριστικό ρόλο στη δομή των οστών και των δοντιών. 

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.040 (In Vitro Μέτρηση)