Σπιτικό παγωτό με ανανά

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 53,5 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 76 θερμίδες ανά άτομο και 14,5 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά  Αναμονή: 1-2 ώρες Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 53,5 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
76 θερμίδες ανά άτομο και 14,5 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Αναμονή: 1-2 ώρες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 450 γραμμ. ψίχα ανανά (φρέσκο ή σε κονσέρβα)
• Χυμό από 1 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 100 ml άπαχο γάλα
• 50 γραμμ. άγλυκο συμπυκνωμένο γάλα


Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • 4 ποτήρια
  • Μηχανή παγωτού 

 

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τον ανανά και παίρνουμε 450 γραμμ. ψίχας. Σε ένα μπλέντερ, τοποθετούμε τον ανανά, το χυμό λεμονιού και την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλο το άπαχο γάλα. Προσθέτουμε και το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε σε μια μηχανή παγωτού για περίπου 20 λεπτά. Εάν δεν έχουμε μηχανή παγωτού, τοποθετούμε το μείγμα τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη και σπάμε τον πάγο με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά.
3. Αφήνουμε το παγωτό για 1-2 ώρες στην κατάψυξη πριν το σερβίρουμε. Παίρνουμε τα ποτήρια και απολαμβάνουμε.

 

Γευστικό σχόλιο Δροσιστική πρόταση που συνοδεύει χωρίς τύψεις τα καλοκαίρια μας, και όχι μόνο!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Μια συνταγή με πολύ χαμηλή θερμιδική απόδοση και ιδανική για τόνωση των μυϊκού συστήματος χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε απαραίτητα αμινοξέα. Το ασβέστιο και η  βιταμίνη D συμβάλλουν στη δημιουργία γερών και υγιών οστών, ενώ παράλληλα η βιταμίνη D εξασφαλίζει πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, ο ανανάς ενισχύει την συνταγή με βιταμίνη C.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 586 (In Vitro Μέτρηση)