Κεικ με φρούτα του πάθους και αμύγδαλο

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 40 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 259 θερμίδες ανά άτομο και 15 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 40 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
259 θερμίδες ανά άτομο και 15 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 6 άτομα


• 125 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 4 ασπράδια αυγών
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 100 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 100 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου
• 150 γραμμ. μείγματος κόκκινων φρούτων 


Εξοπλισμός

  • Μικρές φόρμες για κέικ
  • Δίσκος

Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6-7). Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
2. Σπάμε τα αυγά και τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μπολ με την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Ανακατεύουμε, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα κόκκινα φρούτα.
3. Τοποθετούμε τη ζύμη στις φόρμες, γεμίζοντας μόνο κατά τα δύο τρίτα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε πάνω στον δίσκο.

 

Συμβουλή του σεφ Σερβίρετε με σιρόπι μούρων ή με κρέμα λευκής σοκολάτας.

 

Γευστικό σχόλιο Ένα ORAC γλυκό για ιδιαίτερες στιγμές!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γλυκιά πρόταση πλούσια σε βιταμίνη D που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική για το μυοσκελετικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα, είναι ιδανική για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού λόγω της παρουσίας βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τέλος, τα φρούτα του πάθους έρχονται να δώσουν αυξημένη αντιοξειδωτική ικανότητα προσφέροντας αντιγηραντικές ιδιότητες.  

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.218 (In Vitro Μέτρηση)