Κεκάκια με βατόμουρο

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 35.4 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 296 θερμίδες ανά άτομο και 136 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 35.4 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
296 θερμίδες ανά άτομο και 136 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 6 άτομα


• 250 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 3 αυγά
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 90 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 100 mllight κρέμας γάλακτος
• 1 γιαούρτι
• 120 γραμμ. φρέσκα βατόμουρα (ή κατεψυγμένα) 


Εξοπλισμός

  • Μικρές φόρμες για κέικ 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
2. Λιώνουμε 80 γραμμ. βούτυρο σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίχνουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε και τα βατόμουρα.
3. Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.


Γευστικό σχόλιο Ιδιαίτερα χορταστικό γλυκό με φρουτένια γεύση.. Απολαύστε το!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γλυκό με σημαντική περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Τα βατόμουρα ξεχωρίζουν, λόγω της αφθονίας τους σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, όσο μικρά κι αν φαίνονται. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνη, η οποία δίνει στα βατόμουρα το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, συντελεί στην προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου. Αυτά τα θαυμάσια φρούτα αποτελούν ακόμη αξιοσημείωτες πηγές διαιτητικών ινών που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Σε συνδυασμό με το γιαούρτι και τα αυγά που είναι πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης, αυξάνουν στο μέγιστο τον κορεσμό και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.181 (In Vitro Μέτρηση)