Κλαφουτί* με τζίντζερ και βατόμουρα

 *κλαφουτί: γλυκό φούρνου με φρούτα

*κλαφουτί: γλυκό φούρνου με φρούτα

Υλικά για 8 μερίδες

  • 5 κουταλιές της σούπας Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 4 αυγά
  • 120ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 120ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 250γρ βατόμουρα
  • 20γρ φρέσκο τζίντζερ

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia κι ανακατέψτε ελαφρά. Κάντε στη μέση μία λακουβίτσα και ρίξτε εκεί τα αυγά. Αρχίστε να ανακατεύετε σιγά σιγά τα αυγά με το μίγμα αλευριού μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό. Προσθέστε μέσα στο χυλό το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τζίντζερ κι ανακατέψτε πολύ καλά. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώστε τα βατόμουρα στο σκεύος και ρίξτε από πάνω τον χυλό. Ψήστε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Για να το σερβίρετε πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει.

 

Η συμβουλή του σεφ! Ελέγξτε αν το κλαφουτί σας είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη: αν το μαχαίρι σας δεν έχει υπολείμματα ζύμης τότε το γλυκό σας πρέπει να βγει από το φούρνο!