Σοκολατένια Ελβετικά ρολά

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 15% σε σχέση με την κλασική συνταγή 663 θερμίδες ανά άτομο και 46,5 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά Αναμονή: 3 ώρες  Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 15% σε σχέση με την κλασική συνταγή
663 θερμίδες ανά άτομο και 46,5 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Αναμονή: 3 ώρες

Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα

• 1 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

Για το ρολό
• 4 αυγά
• 60 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 1 πρέζα αλάτι
• 125 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 10 γραμμ. ανάλατο βούτυρο

Για τη σως
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 55 % κακάο
• 50 γραμμ. πραλίνα
• 50 γραμμ. φουντούκια

 

Εξοπλισμός

  • Λαδόκολλα
  • Σουρωτήρι


Εκτέλεση

1. Προετοιμάζουμε το ρολό: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6 ). Λαδώνουμε ένα ταψί και καλύπτυμε με λαδόκολλα. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν μαζί με 1 πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το πρώτο μείγμα, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών. Ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις βγει, τυλίγουμε το ρολό με λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
2 . Προετοιμάζουμε της σως: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στη σοκολάτα. Προσθέτουμε πραλίνα και φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η σως να αρχίσει να πήζει.
3 . Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα. Αλείφουμε τη σως και το τυλίγουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο χωρίς ζάχαρη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

 

Γευστικό σχόλιο Σοκολατένια απόλαυση από την αγαπημένη μας Ελβετία. Δοκιμάστε το!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Μια ξεχωριστή συνταγή από την Ελβετία που προσφέρει μεγάλη ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες βελτιώνουν την λειτουργία των νευρικών κυττάρων και συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και των οστών. Επιπλέον, είναι πλούσια σε ω-6 λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καρδιαγγειακή προστασία μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης, όπως επίσης και σε βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση. 

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 6.410 (In Vitro Μέτρηση)