Κομπόστα αχλαδιού

Υλικά για 2 μερίδες

  • 3 αχλάδια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη
  • 1 καρπό (λωβό) βανίλιας (θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τα αχλάδια. Βάλτε τους κύβους σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και τον καρπό βανίλιας τον οποίο θα έχετε σκίσει κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Καλύψτε το σκεύος και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το φρούτο. Μόλις είναι έτοιμο λιώστε με το εργαλείο του πουρέ πατάτας (ή με ένα πιρούνι) και τοποθετήστε το μίγμα στο ψυγείο. Σερβίρεται παγωμένο!