CANDEREL από Stevia

Gourmet καφές

Θερμιδική αξία

Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19% σε σχέση με την κλασική συνταγή

261 θερμίδες ανά άτομο και 23 γραμμ. υδατάνθρακες

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολο

Κόστος: Χαμηλό κόστος

 

Υλικά για 6 άτομα

• 2 αυγά

• 60 γραμμ. αλεύρι σίτου

• 15 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

• 30 γραμμ. ανάλατο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον

• Φουντούκια

 

Εξοπλισμός

Λαδόκολλα

Πλάστης

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σπάμε τα αυγά, ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε απαλά.

2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σχηματίζοντας δίσκους. Πασπαλίζουμε με φουντούκια. Ψήνουμε για 12 λεπτά.

3. Είναι έτοιμο όταν οι άκρες αρχίζουν να παίρνουν καφέ χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Συμβουλή του σεφ Απολαύστε τα με τον καφέ.

 

Γευστικό σχόλιο Μια πολύ γρήγορη και εύκολη πρόταση που θα δώσει…gourmet γεύση στον καφέ σας!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Υγιεινή και γευστική πρόταση για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Ιδανική συνταγή για τόνωση του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος λόγω της παρουσίας βιταμινών της οικογένειας Β που αναμειγνύονται μοναδικά με την βιταμίνη Ε, η οποία εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, ο φώσφορος και το μαγνήσιο συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των οστών λαμβάνοντας μέρος στον μεταβολισμό τους. Έτσι, η επιλογή αυτή παρέχει μια ολοκληρωμένη προστασία στον οργανισμό μας.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.607 (In Vitro Μέτρηση)

 

Ένα Smoothie για ανεβασμένη διάθεση!

Υλικά για 4 ποτήρια

  • ½ λάιμ
  • 2 πορτοκάλια
  • 5-6 φράουλες
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μπανάνα
  • 250γρ γιαούρτι 0-2%
  • 10-12 παγάκια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρούτα. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αφήστε τα υλικά να χτυπηθούν μέχρι να έχετε ένα βελούδινο μίγμα. Σερβίρετε και καταναλώστε άμεσα! Καλή σας απόλαυση!

Εξωτική απόλαυση με μάνγκο και βατόμουρα

Υλικά

  • 230γρ βατόμουρα
  • 1 μάνγκο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη
  • 250γρ γιαούρτι 0-2%
  • Παγάκια

 

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αφήστε τα υλικά να χτυπηθούν μέχρι να έχετε ένα βελούδινο μίγμα. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια! Καλή σας απόλαυση!

Καπουτσίνο light

Υλικά για ένα φλιτζάνι

  • 1 φλιτζανάκι καφέ espresso

  • 150ml (περίπου ½ φλιτζάνι) γάλα χαμηλών λιπαρών

  • 1 πρέζα σκόνη κακάο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε αυτόν τον απολαυστικό καπουτσίνο θα χρειαστείτε μηχανή παρασκευής espresso με ακροφύσιο για γάλα. Αρχικά φτιάξτε ένα φλιτζανάκι δυνατό espresso. Προσθέτετε το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia κι ανακατεύετε. Σε ένα μπρίκι ή ανοξείδωτο κουπάκι ρίξτε το παγωμένο γάλα και χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο ατμού μέχρι να έχετε ένα βελούδινο αφρόγαλα (κρατήστε το μπρίκι σας έτσι ώστε το γάλα μόλις να καλύπτει την άκρη του ακροφύσιου). Με ένα κουτάλι συγκρατήστε το αφρόγαλα και ρίξτε το ζεστό πλέον γάλα μέσα σε μία κούπα. Ρίξτε το αφρόγαλα με το κουτάλι πάνω από το γάλα και στη συνέχεια ρίξτε με κυκλική κίνηση τον espresso μέσα στην κούπα. Τελειώστε πασπαλίζοντας το αφρόγαλα με λίγο σκόνη κακάο.

Cheesecake με σοκολάτα και raspberry

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 10% σε σχέση με την κλασική συνταγή 717 θερμίδες ανά άτομο και 39 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά  Αναμονή: 2 ώρες και 30 λεπτά  Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 10% σε σχέση με την κλασική συνταγή
717 θερμίδες ανά άτομο και 39 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Αναμονή: 2 ώρες και 30 λεπτά

Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 6 άτομα

• 400 γραμμ. raspberries
• 300 γραμμ. λευκή σοκολάτα
• 40 γραμμ. μαλακό light βούτυρο
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 100 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα
• 50 γραμμ. φουντούκια
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 5 γραμμ. άγαρ
• 700 γραμμ. τυρί
• 100 ml νερό

 

Εξοπλισμός

  • Λαδόκολλα
  • Μίξερ
  • Στρογγυλή φόρμα


Εκτέλεση

1. Κρατάμε μερικά raspberries και 2 μπάρες λευκή σοκολάτα για διακόσμηση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6 ).
2 . Σε ένα μπολ, τοποθετoύμε το μαλακό βούτυρο, 20 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia, αμύγδαλο, σκόνη φουντουκιών και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα, την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το βάλουμε στο ψυγείο.
3 . Πλένουμε τα raspberries και τοποθετούμε τα σε μια κατσαρόλα με 20 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και ελάχιστο νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
4. Τοποθετούμε την τεμαχισμένη άσπρη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με 4 γραμμ. άγαρ και βράζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάνω από την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά καλά. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
5. Παράλληλα, ρίχνουμε 300 ml νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο του άγαρ και θερμαίνουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κομπόστα φρούτων, ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το cheesecake. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
6. Διακοσμούμε το cheesecake με λίγα raspberries και άσπρα τσιπ σοκολάτας.

 

Γευστικό σχόλιο Η σοκολάτα έρχεται να προσφέρει τα πολύτιμα οφέλη της σε μια ORAC παραλλαγή του κλασικού cheesecake.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Ένα ORAC γλυκό υψηλότατο σε διατροφικά οφέλη και αντιοξειδωτική ικανότητα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε raspberries, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς η συνταγή αυτή προσφέρει αντιγηραντικές, καρδιοπροστατευτικές και αντιυπερτασικές. Τα raspberries πλούσια σε βιταμίνη C έχουν επίσης την ικανότητα να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και να φροντίζουν για την υγιή όψη της επιδερμίδας, ενώ τα φουντούκια και τα αμύγδαλα περιέχουν πολύτιμα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 9.242 (In Vitro Μέτρηση)

Cheesecake με φράουλα

  Θερμιδική αξία  Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 23% σε σχέση με την κλασική συνταγή 375 θερμίδες ανά άτομο και 35 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά Αναμονή: 4 ώρες  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 23% σε σχέση με την κλασική συνταγή
375 θερμίδες ανά άτομο και 35 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Αναμονή: 4 ώρες

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα

• 5 φύλλα ζελατίνης
• 100 ml νερό
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia + 10 γραμμ. επιπλέον
• Χυμός από 1/2 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
• 400 γραμμ. φράουλες
• 20 μπισκότα
• 250 ml χυμού φράουλας
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• Φύλλα μέντας ή βασιλικό ή φασκόμηλο

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Λαδόκολλα
  • Σουρωτήρι
  • Διαφανής μεμβράνη
  • Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ.


Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με νερό, 30 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και τον χυμό λεμονιού. Πλένουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε ώστε να προκύψουν 200 γραμμ. πουρέ φράουλας. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο καυτό σιρόπι. Ανακατεύουμε τον πουρέ φρούτων με το σιρόπι. Πλένουμε 50 γραμμ. φράουλες, τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθός τους και τα προσθέτουμε στον πουρέ φρούτων.
2. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην φόρμα μας. Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό φράουλα και τα απλώνουμε στην φόρμα. Ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με 1 κ.γ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και την προσθέτουμε στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Ετοιμάζουμε τη σως φράουλας: Ανακατεύουμε 120 γραμμ. πουρέ φράουλας με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτουμε 20 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σως στην φόρμα. Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
4. Τοποθετούμε το περιεχόμενο της φόρμας σε μια όμορφη πιατέλα. Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα μέντας (ή βασιλικό ή φασκόμηλο). Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας.

 

Γευστικό σχόλιο Ένα γλυκό που προέρχεται από τα βάθη της Αρχαίας Ελλάδας και δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Ιδανική γευστική και ελαφριά ORAC πρόταση. Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών της οικογένειας Β, που βελτιώνουν τις νοητικές λειτουργίες και τη μνήμη. Επίσης, έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες καθώς περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο. Οι πολυφαινολές έχουν άριστα αποτελέσματα για γερή μνήμη, υγεία και τόνωση και η βιταμίνη C, το φολικό οξύ και η ανθοκυάνη, έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Γευτείτε λοιπόν αυτή την ελληνική συνταγή και θα σας προσφέρει μέγιστη αντιοξειδωτική προστασία.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.004 (In Vitro Μέτρηση)

Crumble μήλου και φράουλας

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 32 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 291 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος : Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 32 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
291 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος : Μέτριο κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 250 γραμμ. φράουλες
• 3 μεγάλα μήλα
• 1 κ.σ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia 

 

Για το crumble

• 70 γραμμ. αλεύρι σίτου 
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 70 γραμμ. ανάλατο light βούτυρο
• 70 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα 

Εξοπλισμός

  • 4 μικρές ατομικές φόρμες  

Εκτέλεση

1. Πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τις φράουλες. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6).
2. Ετοιμασία του crumble: Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι, την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia, πολύ κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και σκόνη αμύγδαλου.  Ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας και στη συνέχεια θρυμματίζουμε το μείγμα ώστε να πάρει τη μορφή της άμμου.
3. Σε 4 ατομικά φορμάκια, απλώνουμε μια στρώση φράουλες, και στη συνέχεια, μια στρώση μήλα. Πασπαλίζουμε με Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και καλύπτυμε με το crumble.
4. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, έως ότου το γλυκό να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να είναι τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

 

Συμβουλή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως κεράσια, σταφύλια…

 

Γευστικό σχόλιο Ένα γλύκισμα με φρουτένια γεύση και τραγανή επικάλυψη!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γευστική πρόταση που περιέχει υψηλής διατροφικής αξίας θρεπτικά συστατικά. Tο μήλο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και πηκτίνη και τα αμύγδαλα με την μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-6 λιπαρά οξέα  συμβάλουν σημαντικά στην προστασία της καρδιάς, ενώ η φράουλα που είναι σημαντική πηγή βιταμίνης C έρχεται να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό. Το όφελος τριπλό για αυτό το γλυκό που συνδυάζει τόνωση της λειτουργίας της καρδιάς, της άμυνας του οργανισμού και απόλαυση.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.783 (In Vitro Μέτρηση)

Cupcakes με μούρα

  Θερμιδική αξία  Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 28% σε σχέση με την κλασική συνταγή 459 θερμίδες ανά άτομο και 30 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 28% σε σχέση με την κλασική συνταγή
459 θερμίδες ανά άτομο και 30 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 2 αυγά
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 130 γραμμ. αλατισμένο βούτυρο
• 130 γραμμ. αλεύρι σίτου
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 130 γραμμ. μούρα 

Για το γλάσο
• 250 γραμμ. light τυρί κρέμα

Εξοπλισμός

  • Λεπτή σήτα
  • Μίξερ
  • Κορνέ ζαχαροπλαστικής
  • Σουρωτήρι
  • 24 φόρμες μιας χρήσης για cupcakes


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε και ρίχνουμε την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia, συνεχίζοντας παράλληλα να χτυπάμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Προσθέτουμε το μείγμα στα φορμάκια μιας χρήσης, συμπληρώνοντας κατά τα τρία τέταρτα. Ρίχνουμε τα κόκκινα φρούτα, ενσωματώνοντας τα μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε τα cupcakes και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Δουλεύουμε το τυρί κρέμα με ένα πιρούνι για να γίνει πιο ρευστό και το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να διακοσμήσουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν. 

 

Γευστικό σχόλιο Θα λατρέψετε τη μυρωδιά και τη γεύση τους!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Τα cupcakes προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Μια γλυκιά πρόταση γεμάτη αντιγηραντικές, αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Προσφέρει πληθώρα αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η βιταμίνη C και λουτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην ενδυνάμωση της όρασης. Παράλληλα, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D συνεισφέροντας έτσι στην τόνωση του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού. Δεν έχετε να κάνετε τίποτα παρά να τα δοκιμάστε και να «γευτείτε» τα διατροφικά τους οφέλη.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.919 (In Vitro Μέτρηση)

Muffins με λιωμένη αλατισμένη καραμέλα

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 27% σε σχέση με την κλασική συνταγή 561 θερμίδες ανά άτομο και 92 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 27% σε σχέση με την κλασική συνταγή
561 θερμίδες ανά άτομο και 92 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 110 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 2 μεγάλα αυγά
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 250 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 150 ml άπαχο γάλα
• Αλατισμένο βούτυρο καραμέλας

Εξοπλισμός

  • Φόρμες για muffins
  • Δίσκος

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 7 ). Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
2 . Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αραιώνουμε με το γάλα.
3 . Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες, συμπληρώνοντας κατά το μισό της φόρμας. Προσθέτουμε το αλατισμένο βούτυρο καραμέλας καλύπτοντας τις φόρμες μέχρι τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε επάνω στον δίσκο για να σερβίρουμε.

 

Συμβουλή του σεφ Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα muffins σας χωρίς την καραμέλα. Περιμένετε μέχρι να κρυώσουν και γαρνίρετε με υγρή καραμέλα.

 

Γευστικό σχόλιο Φανταστική καραμελένια γεύση!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Μια απολαυστική πρόταση που διαθέτει σε αφθονία λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, E και Κ αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύοντας έτσι σημαντικά τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, η βιταμίνη D χαρίζει μια επιπλέον τόνωση της ανοσοποιητικής ικανότητας του οργανισμού με αποτέλεσμα να αποτελεί το ιδανικό γλύκισμα για τα κρύα απογεύματα του χειμώνα! 

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 237 (In Vitro Μέτρηση)

Trifle με φρούτα και crumble

  Θερμιδική αξία  Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 36% σε σχέση με την κλασική συνταγή 384 θερμίδες ανά άτομο και 25 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 22-25 λεπτά Αναμονή: 1 ώρα  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 36% σε σχέση με την κλασική συνταγή
384 θερμίδες ανά άτομο και 25 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 22-25 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 250 γραμμ. μούρα
• 2 μήλα
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 150 γραμμ. τυρί κρέμα με 0 % λιπαρά
• 200 γραμμ. μασκαρπόνε

Για το crumble
• 60 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 20 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 60 γραμμ. αλεύρι σίτου

 

Εξοπλισμός

  • Λαδόκολλα
  • 4 ποτήρια


Εκτέλεση

1. Προετοιμάζουμε το κραμπλ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6 ). Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και το αλεύρι. Το θρυμματίζουμε και το προσθέτουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, στη συνέχεια, το θρυμματίζουμε και πάλι, εάν είναι απαραίτητο.
2 . Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μούρα (κρατάμε 50 γραμμ. για το σιρόπι). Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τα μούρα και τα κομμάτια μήλου, προσθέτουμε 25 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και λίγο νερό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3 . Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το τυρί μασκαρπόνε και προσθέτουμε το υπόλοιπο Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia.
4. Τοποθετούμε το μείγμα στα ποτήρια ξεκινώντας με την κομπόστα φρούτων και έπειτα με το φρέσκο μείγμα τυριού. Γαρνίρουμε με μούρα και πασπαλίζουμε με crumble. Αφήνουμε τα ποτήρια τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

 

Συμβουλή του σεφ Μπορείτε να προσθέσετε τα φρούτα της αρεσκείας σας. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε το κραμπλ, σερβίρετε με μπισκότα, θα είναι εξίσου καλό.

 

Γευστικό σχόλιο Δροσερό γλύκισμα με πλούσιες διατροφικές ιδιότητες.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Ένα γλύκισμα που διαθέτει πολλά διατροφικά οφέλη χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε φρούτα και γαλακτοκομικά. Παρέχει αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτική δράση, όπως η βιταμίνη C και η πηκτίνη.  Τέλος, οι υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και το ασβέστιο χαρίζουν ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού και του σκελετικού συστήματος. 

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.234 (In Vitro Μέτρηση)

Brownies Σοκολάτας

  Θερμιδική αξία  Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 16.5 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 647 θερμίδες ανά άτομο και 36 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά Αναμονή: 1 ώρα Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 16.5 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
647 θερμίδες ανά άτομο και 36 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 6 άτομα


• 200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70 % κακάο
• 200 γραμμ. ανάλατο βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 3 αυγά + 1 ασπράδι
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 100 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 50 γραμμ. καλαμποκάλευρο
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 50 γραμμ. κουκουνάρι
• 60 γραμμ. φουντούκια
• 30 γραμμ. νιφάδες από ψημένα κάστανα βιολογικής καλλιέργειας



Εξοπλισμός

  • Ορθογώνια φόρμα


Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σιγά-σιγά.
2 . Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και το ασπράδι με την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε στη συνέχεια το μείγμα βούτυρο-σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα φουντούκια και τις νιφάδες κάστανου.
3 . Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
4. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Συμβουλή του σεφ Μην διστάσετε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με cranberries, αμύγδαλα και φιστίκια …

 

Γευστικό σχόλιο Γλυκιά ORAC απόλαυση ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Τα brownies είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πιο ειδικά πολυφαινόλες, συστατικά χρήσιμα για την καταπολέμηση της αρτηριακής πίεσης, την καλή λειτουργία της καρδιάς και την απαλλαγή από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Το «τρίδυμο» κουκουνάρι – φουντούκι – κάστανο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προσφέροντας πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών σε μεγάλη περιεκτικότητα, όπως βιταμίνη Ε και βιταμίνη C.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 7.903 (In Vitro Μέτρηση)

Καλοκαιρινή πίτα

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19,5% σε σχέση με την κλασική συνταγή 396 θερμίδες ανά άτομο και 39 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά  Αναμονή: 2 ώρες και 30 λεπτά  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19,5% σε σχέση με την κλασική συνταγή
396 θερμίδες ανά άτομο και 39 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Αναμονή: 2 ώρες και 30 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 6 άτομα

• 300 γραμμ. ζύμη κουρού
• 3-4 ροδάκινα κίτρινου χρώματος
• 25 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα αμυγδάλου
• 60 γραμμ. light βούτυρο
• 30 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia

• 60 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου
• 1 αυγό

 

Εξοπλισμός

  • Πινέλο
  • Ταψί για πίτα


Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το βούτυρο από το ψυγείο μερικές ώρες πριν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί πίτας και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
2 . Ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου: Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μαλακό βούτυρο και το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και το αυγό. Ανακατεύουμε έντονα για να δέσει.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6-7). Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και έπειτα σε λωρίδες.
4. Απλώνουμε ένα στρώμα κρέμας αμυγδάλου στο ταψί. Απλώνουμε τις φέτες ροδάκινου στην κορυφή. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
5. Ψήνουμε. Μετά από 10 λεπτά, μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Γευστικό σχόλιο Η καλοκαιρινή, γευστική ΟRAC επιλογή σας!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Μια καλοκαιρινή εκδοχή πίτας η οποία συνοδεύεται από τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδάκινου και των αμυγδάλων. Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνει το δέρμα πιο υγιές, σφριγηλό και λαμπερό. Τα αμύγδαλα είναι κύρια πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα και αργινίνη, τα οποία έχουν φανεί να έχουν καρδιοπροστατευτική δράση. Τέλος, περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β που τονώνουν την μεταβολική λειτουργία. Άρα, λαμπερή επιδερμίδα και σωστή καρδιακή και μεταβολική λειτουργία είναι το τριπλό όφελος που αποκομίζουμε από αυτή τη συνταγή.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.367 (In Vitro Μέτρηση)

Κέικ λεμονιού με μαύρο σουσάμι

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 31.4 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 350 θερμίδες ανά άτομο και 36 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά Αναμονή: 45 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 31.4 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
350 θερμίδες ανά άτομο και 36 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Αναμονή: 45 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος


Υλικά για 6 άτομα


• 150 γραμμ. ανάλατο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 2λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 3 αυγά
• 200 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 50 γραμμ. αλεύρι καλαμποκιού
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 4 κ.σ. μαύρο σουσάμι
• 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη



Εξοπλισμός


• Πινέλο
• Τρίφτης
• Αποχυμωτής
• Τετράγωνη ή στρογγυλή φόρμα

 

Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Καθαρίζουμε τα λεμόνια. Παίρνουμε το χυμό τους και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού (κρατάμε στην άκρη μερικά για τη διακόσμηση) και το μαύρο σουσάμι. Αναμιγνύουμε καλά.
3. Λαδώνουμε μια φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα για ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα λεμονιού.

Συμβουλή του σεφ Συνοδεύστε αυτό το επιδόρπιο με σιρόπι βατόμουρο. 

 

Γευστικό σχόλιο Μια ελαφριά συνταγή για κέικ που θα συνοδεύσει υπέροχα ένα Κυριακάτικο πρωινό.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γευστική πρόταση που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες, απαραίτητες στον οργανισμό ως δομικά συστατικά των μυών, των οργάνων και των ιστών του σώματος. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ περιέχει και βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που την καθιστούν ιδιαιτέρως θρεπτική, καθώς τα συγκεκριμένα οξέα δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός, γι αυτό και θεωρείται απαραίτητο να προσλαμβάνονται μέσω της διατροφής.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 186 (In Vitro Μέτρηση)

Κεικ με φρούτα του πάθους και αμύγδαλο

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 40 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 259 θερμίδες ανά άτομο και 15 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 40 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
259 θερμίδες ανά άτομο και 15 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 6 άτομα


• 125 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 4 ασπράδια αυγών
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 100 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 100 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου
• 150 γραμμ. μείγματος κόκκινων φρούτων 


Εξοπλισμός

  • Μικρές φόρμες για κέικ
  • Δίσκος

Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6-7). Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
2. Σπάμε τα αυγά και τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μπολ με την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Ανακατεύουμε, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα κόκκινα φρούτα.
3. Τοποθετούμε τη ζύμη στις φόρμες, γεμίζοντας μόνο κατά τα δύο τρίτα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε πάνω στον δίσκο.

 

Συμβουλή του σεφ Σερβίρετε με σιρόπι μούρων ή με κρέμα λευκής σοκολάτας.

 

Γευστικό σχόλιο Ένα ORAC γλυκό για ιδιαίτερες στιγμές!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γλυκιά πρόταση πλούσια σε βιταμίνη D που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική για το μυοσκελετικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα, είναι ιδανική για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού λόγω της παρουσίας βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τέλος, τα φρούτα του πάθους έρχονται να δώσουν αυξημένη αντιοξειδωτική ικανότητα προσφέροντας αντιγηραντικές ιδιότητες.  

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.218 (In Vitro Μέτρηση)

Κέικ σοκολάτας

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 26% σε σχέση με την κλασική συνταγή 415 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 26% σε σχέση με την κλασική συνταγή
415 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 6 άτομα

• 4 αυγά
• 60 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 50 γραμμ. καλαμποκάλευρο
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 150 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 180 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 65% κακάο
• 50 ml light κρέμα γάλακτος
 

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Φόρμα για κέικ


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και κρατάμε τους κρόκους στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την Canderel  με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Αναδεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ την οποία συμπληρώνουμε μόνο κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

 

Γευστικό σχόλιο Γλυκιά απόλαυση που θα συνοδεύσει υπέροχα τον πρωινό μας καφέ!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Το κλασικό αγαπημένο κεικ σοκολάτας στην πιο ελαφριά εκδοχή του. Τα συστατικά που περιέχονται σε αυτή την συνταγή προσφέρουν άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι κυριότερες των οποίων είναι τα φλαβονοειδή που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που δημιουργούνται από τον φυσιολογικό μεταβολισμό και δημιουργούν βλάβες στην επιφάνεια των κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Ακόμα, το κέικ είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, οι οποίες συμμετέχουν στην καλύτερη λειτουργία της όρασης και στην ενδυνάμωση των οστών.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 6.244 (In Vitro Μέτρηση)

Κεκάκια με βατόμουρο

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 35.4 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 296 θερμίδες ανά άτομο και 136 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 35.4 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
296 θερμίδες ανά άτομο και 136 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος

Υλικά για 6 άτομα


• 250 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 3 αυγά
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 90 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
• 100 mllight κρέμας γάλακτος
• 1 γιαούρτι
• 120 γραμμ. φρέσκα βατόμουρα (ή κατεψυγμένα) 


Εξοπλισμός

  • Μικρές φόρμες για κέικ 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
2. Λιώνουμε 80 γραμμ. βούτυρο σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίχνουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε και τα βατόμουρα.
3. Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.


Γευστικό σχόλιο Ιδιαίτερα χορταστικό γλυκό με φρουτένια γεύση.. Απολαύστε το!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γλυκό με σημαντική περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Τα βατόμουρα ξεχωρίζουν, λόγω της αφθονίας τους σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, όσο μικρά κι αν φαίνονται. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνη, η οποία δίνει στα βατόμουρα το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, συντελεί στην προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου. Αυτά τα θαυμάσια φρούτα αποτελούν ακόμη αξιοσημείωτες πηγές διαιτητικών ινών που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Σε συνδυασμό με το γιαούρτι και τα αυγά που είναι πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης, αυξάνουν στο μέγιστο τον κορεσμό και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.181 (In Vitro Μέτρηση)

Κλαφουτί* με τζίντζερ και βατόμουρα

 *κλαφουτί: γλυκό φούρνου με φρούτα

*κλαφουτί: γλυκό φούρνου με φρούτα

Υλικά για 8 μερίδες

  • 5 κουταλιές της σούπας Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 4 αυγά
  • 120ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 120ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 250γρ βατόμουρα
  • 20γρ φρέσκο τζίντζερ

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia κι ανακατέψτε ελαφρά. Κάντε στη μέση μία λακουβίτσα και ρίξτε εκεί τα αυγά. Αρχίστε να ανακατεύετε σιγά σιγά τα αυγά με το μίγμα αλευριού μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό. Προσθέστε μέσα στο χυλό το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τζίντζερ κι ανακατέψτε πολύ καλά. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώστε τα βατόμουρα στο σκεύος και ρίξτε από πάνω τον χυλό. Ψήστε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Για να το σερβίρετε πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει.

 

Η συμβουλή του σεφ! Ελέγξτε αν το κλαφουτί σας είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη: αν το μαχαίρι σας δεν έχει υπολείμματα ζύμης τότε το γλυκό σας πρέπει να βγει από το φούρνο!

Κομπόστα αχλαδιού

Υλικά για 2 μερίδες

  • 3 αχλάδια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη
  • 1 καρπό (λωβό) βανίλιας (θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τα αχλάδια. Βάλτε τους κύβους σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και τον καρπό βανίλιας τον οποίο θα έχετε σκίσει κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Καλύψτε το σκεύος και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το φρούτο. Μόλις είναι έτοιμο λιώστε με το εργαλείο του πουρέ πατάτας (ή με ένα πιρούνι) και τοποθετήστε το μίγμα στο ψυγείο. Σερβίρεται παγωμένο!

Κρέμα σοκολάτας σε ποτήρι

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 27% σε σχέση με την κλασική συνταγή 310 θερμίδες ανά άτομο και 20 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Αναμονή: 3 ώρες  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 27% σε σχέση με την κλασική συνταγή
310 θερμίδες ανά άτομο και 20 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Αναμονή: 3 ώρες

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 6 άτομα

• 5 κρόκοι αυγών
• 25 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 250 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
• 250 ml light κρέμα γάλακτος
• 200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

Εξοπλισμός

  • 6 ποτήρια


Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε  τους κρόκους των αυγών με το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia.
3. Σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
4. Αφαιρούμε το γάλα από τη φωτιά μόλις αρχίσει να βράζει. Ρίχνουμε από πάνω τους κρόκους και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα μέχρι το μείγμα πάρει μια κρεμώδη υφή.
5. Ρίχνουμε το μισό μέσα στη σοκολάτα. Αναδεύουμε μέχρι όλη η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να είναι ομογενές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ποτήρια. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

 

Γευστικό σχόλιο Ένα ΟRAC γλυκό… να το πιεις στο ποτήρι!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ  Τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος παρέχουν μια σημαντική ποσότητα βιταμινών της οικογένεια Β, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης D και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Έτσι, το γλυκό αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος καθώς και τόνωση του μεταβολισμού και της μνήμης. Επιπλέον, η σοκολάτα προσφέρει αντιυπερτασική και αντικαρκινική δράση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση.  

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 6.938 (In Vitro Μέτρηση)

Μους σοκολάτας

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 22 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 318 θερμίδες ανά άτομο και 12 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά  Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά  Αναμονή: 1-2 ώρες Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 22 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
318 θερμίδες ανά άτομο και 12 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Αναμονή: 1-2 ώρες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 145 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
• 75 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 3 ασπράδια + 2 κρόκοι αυγών
• 10 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia


Εξοπλισμός

  • 4 ατομικές φόρμες
  • Μίξερ
  • Τρίφτης

 

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια (κρατάμε 20 γραμμ. για τη διακόσμηση) και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Το μίγμα πρέπει να είναι ομογενές.
2. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τους 2 κρόκους αυγών.
3. Χτυπάμε τα 3 ασπράδια αυγών, προσθέτουμε το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και αναδεύουμε και πάλι μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε τα ασπράδια στο προηγούμενο μείγμα.
4. Απλώνουμε τη μους σε τέσσερα ατομικά φορμάκια. Τοποθετούμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

 

Γευστικό σχόλιο Μια γεύση που αγαπάμε όλοι. Η πλούσια υφή της μους σοκολάτας έρχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Η μαύρη σοκολάτα είναι η καταλληλότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τα γλυκά σας. Κατέχει τα πρωτεία όσον αφορά την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Επίσης, έχει την ικανότητα να αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, γνωστή και ως «ορμόνη της χαράς», η οποία προσφέρει ευεξία και καλή διάθεση. Τέλος, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και βιταμίνης D, η οποία παρέχει ανοσιακή προστασία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αυγό. 

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 7.545 (In Vitro Μέτρηση)