Crumble μήλου και φράουλας

 Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 32 % σε σχέση με την κλασική συνταγή 291 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά Δυσκολία: Εύκολο Κόστος : Μέτριο κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 32 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
291 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος : Μέτριο κόστος

Υλικά για 4 άτομα


• 250 γραμμ. φράουλες
• 3 μεγάλα μήλα
• 1 κ.σ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia 

 

Για το crumble

• 70 γραμμ. αλεύρι σίτου 
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
• 70 γραμμ. ανάλατο light βούτυρο
• 70 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα 

Εξοπλισμός

  • 4 μικρές ατομικές φόρμες  

Εκτέλεση

1. Πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τις φράουλες. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6).
2. Ετοιμασία του crumble: Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι, την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia, πολύ κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και σκόνη αμύγδαλου.  Ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας και στη συνέχεια θρυμματίζουμε το μείγμα ώστε να πάρει τη μορφή της άμμου.
3. Σε 4 ατομικά φορμάκια, απλώνουμε μια στρώση φράουλες, και στη συνέχεια, μια στρώση μήλα. Πασπαλίζουμε με Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και καλύπτυμε με το crumble.
4. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, έως ότου το γλυκό να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να είναι τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

 

Συμβουλή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως κεράσια, σταφύλια…

 

Γευστικό σχόλιο Ένα γλύκισμα με φρουτένια γεύση και τραγανή επικάλυψη!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Γευστική πρόταση που περιέχει υψηλής διατροφικής αξίας θρεπτικά συστατικά. Tο μήλο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και πηκτίνη και τα αμύγδαλα με την μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-6 λιπαρά οξέα  συμβάλουν σημαντικά στην προστασία της καρδιάς, ενώ η φράουλα που είναι σημαντική πηγή βιταμίνης C έρχεται να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό. Το όφελος τριπλό για αυτό το γλυκό που συνδυάζει τόνωση της λειτουργίας της καρδιάς, της άμυνας του οργανισμού και απόλαυση.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.783 (In Vitro Μέτρηση)