Gourmet καφές

Θερμιδική αξία

Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 19% σε σχέση με την κλασική συνταγή

261 θερμίδες ανά άτομο και 23 γραμμ. υδατάνθρακες

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολο

Κόστος: Χαμηλό κόστος

 

Υλικά για 6 άτομα

• 2 αυγά

• 60 γραμμ. αλεύρι σίτου

• 15 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

• 30 γραμμ. ανάλατο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον

• Φουντούκια

 

Εξοπλισμός

Λαδόκολλα

Πλάστης

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Σπάμε τα αυγά, ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την Canderel με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε απαλά.

2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σχηματίζοντας δίσκους. Πασπαλίζουμε με φουντούκια. Ψήνουμε για 12 λεπτά.

3. Είναι έτοιμο όταν οι άκρες αρχίζουν να παίρνουν καφέ χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Συμβουλή του σεφ Απολαύστε τα με τον καφέ.

 

Γευστικό σχόλιο Μια πολύ γρήγορη και εύκολη πρόταση που θα δώσει…gourmet γεύση στον καφέ σας!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Υγιεινή και γευστική πρόταση για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Ιδανική συνταγή για τόνωση του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος λόγω της παρουσίας βιταμινών της οικογένειας Β που αναμειγνύονται μοναδικά με την βιταμίνη Ε, η οποία εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, ο φώσφορος και το μαγνήσιο συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των οστών λαμβάνοντας μέρος στον μεταβολισμό τους. Έτσι, η επιλογή αυτή παρέχει μια ολοκληρωμένη προστασία στον οργανισμό μας.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.607 (In Vitro Μέτρηση)

 

Ένα Smoothie για ανεβασμένη διάθεση!

Υλικά για 4 ποτήρια

  • ½ λάιμ
  • 2 πορτοκάλια
  • 5-6 φράουλες
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μπανάνα
  • 250γρ γιαούρτι 0-2%
  • 10-12 παγάκια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρούτα. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αφήστε τα υλικά να χτυπηθούν μέχρι να έχετε ένα βελούδινο μίγμα. Σερβίρετε και καταναλώστε άμεσα! Καλή σας απόλαυση!

Εξωτική απόλαυση με μάνγκο και βατόμουρα

Υλικά

  • 230γρ βατόμουρα
  • 1 μάνγκο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη
  • 250γρ γιαούρτι 0-2%
  • Παγάκια

 

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αφήστε τα υλικά να χτυπηθούν μέχρι να έχετε ένα βελούδινο μίγμα. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια! Καλή σας απόλαυση!

Καπουτσίνο light

Υλικά για ένα φλιτζάνι

  • 1 φλιτζανάκι καφέ espresso

  • 150ml (περίπου ½ φλιτζάνι) γάλα χαμηλών λιπαρών

  • 1 πρέζα σκόνη κακάο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε αυτόν τον απολαυστικό καπουτσίνο θα χρειαστείτε μηχανή παρασκευής espresso με ακροφύσιο για γάλα. Αρχικά φτιάξτε ένα φλιτζανάκι δυνατό espresso. Προσθέτετε το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia κι ανακατεύετε. Σε ένα μπρίκι ή ανοξείδωτο κουπάκι ρίξτε το παγωμένο γάλα και χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο ατμού μέχρι να έχετε ένα βελούδινο αφρόγαλα (κρατήστε το μπρίκι σας έτσι ώστε το γάλα μόλις να καλύπτει την άκρη του ακροφύσιου). Με ένα κουτάλι συγκρατήστε το αφρόγαλα και ρίξτε το ζεστό πλέον γάλα μέσα σε μία κούπα. Ρίξτε το αφρόγαλα με το κουτάλι πάνω από το γάλα και στη συνέχεια ρίξτε με κυκλική κίνηση τον espresso μέσα στην κούπα. Τελειώστε πασπαλίζοντας το αφρόγαλα με λίγο σκόνη κακάο.

Jamaican coffee

 Πληροφορίες  Ανά Μερίδα:  Υδατάνθρακες 5 γρ.

Πληροφορίες

Ανά Μερίδα:

Υδατάνθρακες 5 γρ.

Υλικά για 3 άτομα

  • 2 φλιντζάνια έτοιμος καφές φίλτρου
  • 60ml Tia Maria
  • 30ml άσπρο ρούμι
  • 150ml κρέμα γάλακτος light
  • Canderel σε σκόνη όσο επιθυμείτε

 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το Canderel σε shaker.Προσθέστε τον έτοιμο καφέ και χτυπήστε τα μέχρι να «διαλυθεί» το Canderel.Προσθέστε Tia Maria και ρούμι και χτυπήστε καλά.Βάλτε το μίγμα σε ποτήρια κρασιού.Προσθέστε την  κρέμα γάλακτος έχοντας τοποθετήσει το κουτάλι ανάποδα και λίγο πάνω από την επιφάνεια. Η κρέμα θα πρέπει να πέφτει πρώτα πάνω στο κουτάλι. (Αυτό θα επιτρέψει στην κρέμα να μείνει στην επιφάνεια).Βάζοντας whisky αντί για Tia Maria φτιάχνουμε Irish Coffee. Διατροφικές

Tea Punch

 Διατροφικές Πληροφορίες  Ανά Μερίδα:  Πρωτεΐνες 1γρ.  Υδατάνθρακες 15 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα:

Πρωτεΐνες 1γρ.

Υδατάνθρακες 15 γρ.

Υλικά για 10 -12 άτομα

  • 1 μπουκάλι ρούμι
  • 2 φλιτζάνια παγωμένο πράσινο τσάι
  • 2 φλιτζάνια χυμός ανανά
  • 1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 24 sticks Canderel ή 1 φλιτζάνι Canderel σε σκόνη
  • 2-3 φέτες πορτοκάλι
  • 2-3 φέτες λεμόνι
  • 4 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 λίτρο παγωμένο gingerale

 

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε το ρούμι με το τσάι, τους χυμούς, το νερό και το Canderel σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάστε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για 3 ώρες.Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ για punch. Προσθέστε τις φράουλες και το παγωμένο gingerale.Σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι σε πάγο γαρνιρισμένο με φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι.

Σπέσιαλ Ζεστή Σοκολάτα με Μπανάνα

 Διατροφικές Πληροφορίες  Ανά Μερίδα:  245 kcal  Λιπαρά 2 γρ.  Φ. Ίνες 1 γρ.  Υδατάνθρακες 45 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα:

245 kcal

Λιπαρά 2 γρ.

Φ. Ίνες 1 γρ.

Υδατάνθρακες 45 γρ.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/4 του φλιτζανιού (25γρ.) κακάο
  • 1/2 του φλιτζανιού Canderel σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες 

 

Εκτέλεση

Βάλτε το κακάο, το Canderel, το γάλα (και στις δύο του μορφές) και τις μπανάνες μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο δόσεις, εάν δεν έχετε μεγάλο μπλέντερ. Βάλτε το μίγμα σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσέξτε να μην πάρει βράση  . Μοιράστε το μίγμα σε τέσσερις κούπες και γαρνίρετε με τα marshmallows. Συμβουλή:  Αυτό το ρόφημα είναι θαυμάσιο κρύο ή ζεστό.  Ανακατέψτε το πολύ καλά πριν το σερβίρετε  . Μπορείτε να το φυλάξετε σε αεροστεγές τάπερ και να το ξαναζεστάνετε όταν θελήσετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα σόγιας.  

 

Απολαυστικό Γλυκό Φράουλας

Υλικά

  • 750 γρ. φράουλες
  • 12 κουταλιές του γλυκού Canderel 
  • 250 ml φυτική σαντιγύ ή  γιαούρτι
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνα

 

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη ζελατίνα διαλύοντας τη σε ζεστό νερό. Αφήστε τη να κρυώσει. Αφού πλύνετε τις φράουλες κόψτε τις σε μικρά κομματάκια.Ανακατέψτε τη ζελατίνα και τα ¾ (τρία τέταρτα) περίπου από τις φράουλες μαζί με το χυμό λεμονιού και το Canderel και χτυπήστε τα ώστε να μοιάζουν με πουρέ. Χτυπήστε την σαντιγύ και προσθέστε την ανακατεύοντας σιγά-σιγά στον πουρέ. Τώρα προσθέστε και τις υπόλοιπες φράουλες στο μίγμα. Βάλτε το σε μια φόρμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

Γλυκό με φρέσκα φρούτα και crème anglaise

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:   145 Kcal  Λιπαρά 6 γρ.  Φ. Ίνες 1 γρ.  Υδατάνθρακες 14 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα: 

145 Kcal

Λιπαρά 6 γρ.

Φ. Ίνες 1 γρ.

Υδατάνθρακες 14 γρ.

Υλικά για 8 άτομα

1 δόση crème anglaise

  • 3 - 4 κούπες ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα κομμένα σε φέτες (μάνγκο, kiwi, φράουλες, ροδάκινα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψημένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

 

Για την crème anglaise

  • 1½ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουερ
  • 1/3 του φλιτζανιού Canderel σε σκόνη
  • 200γρ τυρί ricotta

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να βράσουν. Αφήστε το για 5’ μέχρι να κρυώσουν. Χτυπήστε μαζί τους κρόκους, το Canderel και το κόρνφλαουερ μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα. Ρίξτε τώρα το γάλα με τη βανίλια που έχετε ετοιμάσει σιγά-σιγά μέσα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Βάλτε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να το δείτε να σφίγγει. Όταν ετοιμαστεί, βάλτε το σε ένα μπολ και στο ψυγείο για να παγώσει. Χτυπήστε το τυρί ricotta και ανακατέψτε το με την crème anglaise (το παραπάνω μίγμα) που έχετε φτιάξει.  Για το σερβίρισμα:Μοιράστε τα φρούτα σε 8 ποτήρια παγωτού ή μπολ. Από πάνω βάλτε όση crème anglaise επιθυμείτε και γαρνίρετε με τα ψημένα αμύγδαλα.

Ζελέ σε φλούδα πορτοκαλιού

Υλικά για 8 άτομα

  • 6 πορτοκάλια με καθαρή φλούδα
  • 2 κουταλιές της σούπας CANDEREL
  • 4 φύλλα ζελατίνα

 

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση, τα στύβετε πολύ προσεκτικά για να μη χαλάσει η φλούδα. Καθαρίζετε τις φλούδες από τα υπολείμματα του στυψίματος, τις πλένετε καλά και τις σκουπίζετε. Περνάτε το χυμό από σουρωτήρι και το ζεσταίνετε. Ενώ είναι  ζεστός  προσθέτετε  τη ζελατίνα   και  το Canderel. Γεμίζετε τις φλούδες  και τις τοποθετείτε στο ψυγείο.  Όταν πήξει το ζελέ τις κόβετε με το μαχαίρι στη μέση και τις σερβίρετε σε πιατέλα.

Μους Σοκολάτα

mousse-sokolata

Υλικά

  • 12 κουταλιές της σούπας CANDEREL
  • 250 γρ. σοκολάτα (διαιτητική)
  • 25 γρ. κακάο
  • 34% λιγότερες θερμίδες
  • Για 10 άτομα, προετοιμασία 30' και 3 ώρες ψυγείο

 

Εκτέλεση

Προσθέστε ύψος στα τοιχώματα ενός πυρέξ διαμέτρου 17 εκ. και ύψους 7 εκ. με μια λωρίδα χαρτόνι ύψους 4 εκ., το οποίο στερεώνετε με σελοτέιπ. Λιώνετε τη σοκολάτα σε bain-marie. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και διαλύετε μέσα το κακάο. Προσθέτετε τους κρόκους αναδεύοντας.

Ενώνετε το παραπάνω μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με σπάτουλα και το διατηρείτε ελαφρά ζεστό. 

Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με το χυμό λεμονιού και στο τέλος προσθέτετε το CANDEREL. Ανακατεύετε το ¼ της μαρέγκας με το μείγμα της σοκολάτας  ώστε να γίνει αφράτο. Ενσωματώνετε στη συνέχεια λίγη-λίγη την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας. Αδειάζετε το παρασκεύασμα στο πυρέξ που ετοιμάσατε στην αρχή. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν σερβίρετε αφήνετε το πυρέξ ¼ της ώρας έξω από το ψυγείο και έτσι το χαρτόνι θα ξεκολλήσει πιο εύκολα και θα ξεφορμάρετε το μους.

 

Κέικ Καρότου

 Χρόνος Παρασκευής:15 λεπτά  Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής:15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Υλικά για 15 άτομα

Για το κέικ 

  • 180 ml φυτικό λάδι
  • 22 γρ. CANDEREL σε σκόνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • ¼ του κουταλιού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 225 γρ. καρότα ξυσμένα
  • 100 γρ. σταφίδες

 

Για την επικάλυψη 

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 ml χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • 10γρ. Canderel σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.Ανακατέψτε το λάδι με το Canderel και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάλετε τα ξυσμένα καρότα και τις σταφίδες. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Για να δείτε αν ψήθηκε, τρυπήστε το κέικ με ένα μαχαίρι και αν η λεπίδα του βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο. Βγάλτε το κέικ από τη φόρμα και  αφήστε το να κρυώσει.Επικάλυψη Χτυπήστε το βούτυρο, το Canderel, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά. Προσέχετε όμως να μην το παρακάνετε γιατί διαφορετικά το μείγμα θα γίνει νερουλό. Όταν το κέικ κρυώσει, αλείψτε το με την επικάλυψη με μια σπάτουλα βουτηγμένη σε ζεστό νερό. Στο τέλος ρίξτε από πάνω την κανέλλα.

Μωσαϊκό Σοκολάτας

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά μερίδα:  250 kJ  Λιπαρά 3γρ.  Φ. Ίνες 0,4γρ.  Υδατάνθρακες 6γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα:

250 kJ

Λιπαρά 3γρ.

Φ. Ίνες 0,4γρ.

Υδατάνθρακες 6γρ.

Υλικά για 20 μερίδες

  • 100γρ. βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
  • 11/4 του φλιτζανιού Canderel σκόνη και extra ποσότητα για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κούπα (50γρ.) κακάο σκόνη κοσκινισμένο
  • 125γρ. Μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

Καλύψτε μία φόρμα ψωμιού 20cm x 10cm με αλουμινόχαρτο. Λιώστε το βούτυρο. Βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε το Canderel και το κακάο, ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε τα μπισκότα, τη βανίλια και τα ασπράδια και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα πολύ καλά. Πιέζοντας, βάλτε το στη φόρμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά και μετά κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια. Ρίξτε από πάνω το extra Canderel που έχετε κρατήσει στην άκρη.

Σορμπέ μάνγκο και lime

  Διατροφικές πληροφορίες   Ανά μερίδα:  Λιπαρά 0γρ.  Υδατάνθρακες 20γρ.  Πρωτείνες 0γρ.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα:

Λιπαρά 0γρ.

Υδατάνθρακες 20γρ.

Πρωτείνες 0γρ.

Υλικά για 4 μερίδες

2 μάνγκο κομμένα σε κύβους

Ξύσμα και χυμός ενός πράσινου λεμονιού (lime)

6 κουταλιές της σούπας χυμό μάνγκο ή πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας σκόνη Canderel

 

Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε τα μάνγκο σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.

2. Βάλτε τώρα όλα τα υλικά μαζί (και το μάνγκο που έχετε στην κατάψυξη) σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

3. Σερβίρετε αμέσως.

Chilli con Carne

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:  358Kcal  Λιπαρά12 γρ.  Φ. Ίνες 11 γρ  Υδατάνθρακες 41 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα:

358Kcal

Λιπαρά12 γρ.

Φ. Ίνες 11 γρ

Υδατάνθρακες 41 γρ.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή (τσίλι) ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά για 5΄ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το τσίλι. Προσθέστε ανακατεύοντας τον κιμά και αφήστε τον να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, τα φασόλια, τον πελτέ και το ξύδι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το μίγμα για 15 λεπτά ή μέχρι να σφίξει λίγο η σάλτσα. Προσθέστε, ανακατεύοντας το Canderel, το πιπέρι και το αλάτι. Σερβίρετε σε μπολ γαρνίροντας με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ροδοψημένα crouton ψωμιού. Για να τα φτιάξετε, απλά αλείψτε με λίγο λαδάκι κάθε φέτα ψωμιού και βάλτε τα στο grill για λίγα μόνο λεπτά. Έπειτα κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.

Κοτόπουλο Korma

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:  381 kcal  Πρωτεΐνες 47 γρ.  Υδατάνθρακες 8 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα:

381 kcal

Πρωτεΐνες 47 γρ.

Υδατάνθρακες 8 γρ.

Υλικά για 4 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

100γρ. πάστα κάρυ απαλό, τύπου korma (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι.Προσθέστε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και τηγανίστε τα για 3 με 4 λεπτά.Προσθέστε την πάστα του κάρυ και ανακατέψτε. Συνεχίστε το τηγάνισμα για 2 ακόμη λεπτά.Προσθέστε το νερό, αφού πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει το φαγητό  για 35-40 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι και το Canderel ανακατεύοντας. Πασπαλίστε το με τα αμύγδαλα και τον κόλιανδρο και σερβίρετε με μπόλικο ρύζι. 

Κοτόπουλο με λεμόνι και πατάτες

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:   387 Kcal  Λιπαρά 7 γρ.  Υδατάνθρακες 27γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα: 

387 Kcal

Λιπαρά 7 γρ.

Υδατάνθρακες 27γρ.

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 8 κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα
  • 6 μικρές πατάτες (γλυκοπατάτες αν υπάρχουν)

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε το λεμόνι, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε το σε χοντρές φέτες. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια και αφήστε τα να ψηθούν σε μέτρια έως δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι προσθέστε τις πατάτες, το σκόρδο, το λεμόνι, το λευκό κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά. Προσθέστε τώρα τα φασόλια και αφήστε να βράσουν για άλλο ένα τέταρτο ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαλακό και να χυλώσει. Προσθέστε ανακατεύοντας το Canderel και το υπόλοιπο θυμάρι. Σερβίρετε, γαρνίροντας το με τις πατάτες και τα φασόλια.

Πένες με σολωμό

  Διατροφικές πληροφορίες   Ανά μερίδα:  645 Kcal  Υδατάνθρακες 63.1  Φυτικές ίνες 5.4γρ.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα:

645 Kcal

Υδατάνθρακες 63.1

Φυτικές ίνες 5.4γρ.

Υλικά

  • 340γρ. πένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά (chilli) κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 125γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • Το ξύσμα και το χυμό ενός πράσινου λεμονιού (lime)
  • Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη Canderel
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

1. Βράστε και σουρώστε τις πένες

2. Συγχρόνως, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τον σολωμό, την πιπεριά τσίλι και τα τηγανίζετε μέχρι ο σολωμός να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα

3. Ανακατέψτε τις πένες με το κρεμμυδάκι, τις ντομάτες και το αβοκάντο

4. Προσθέστε τώρα στο τηγάνι όλα μαζί τα εναπομείναντα υλικά και ανακατέψτε τα με τις πένες

Ρολό με προσούτο και ντομάτα

Υλικά για 8-10 φέτες

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7γρ. ξερή μαγιά
  • 10 γρ. μέλι
  • 200  ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατέψτε το μέλι με το χλιαρό νερό και τμηματικά προσθέστε το στο μπολ με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε καλά. Ξαναβάλτε τη ζύμη στο μπολ και κλείστε το καλά. Τοποθετείστε το σε μέρος χλιαρό για 1 περίπου ώρα έως ότου δείτε τη ζύμη να έχει διπλασιάσει το μέγεθός της. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220° C. Βάλτε τα ντοματάκια σε ένα ταψί, πασπαλίστε τα με το Canderel και το μπαλσάμικο και αφήστε τα να ψηθούν για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να συρρικνωθούν. Αφήστε τα να κρυώσουν. Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει, ξαναζυμώστε τη για ένα λεπτό. Απλώστε τη δίνοντας της τις διαστάσεις 30 Χ 20 εκατοστά. Απλώστε σε όλη την επιφάνειά της τις ντομάτες με το χυμό που ενδεχομένως να βγάλουν, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (βασιλικό και θυμάρι) και τοποθετείστε τις φέτες προσούτο από πάνω. Αλατοπιπερώστε. Ρολλάρετε τη ζύμη και διπλώστε μέσα τις άκρες για να μην σας ανοίξει. Αλείψτε τη με λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώστε τη.Ψήστε τη για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό...

Σαλάτα με ψημένη γλυκοπατάτα, παντζάρι και ρόκα

Υλικά για 6 άτομα

  • 500γρ. γλυκές πατάτες
  • 400-500γρ. παντζάρια
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 4 κούπες ρόκα

 

Dressing

  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας Canderel
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας dry sherry
  • το ξύσμα και το χυμό ενός μικρού πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού μουστάρδα Dijon
  • Πιπέρι, φρέσκο τριμμένο

 

Εκτέλεση

Τυλίξτε τις γλυκοπατάτες και τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο, βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα στους 200° για 50 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε κύβους.  Στη συνέχεια ζεματίστε τα σπαράγγια για 2 λεπτά.  Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα βάζετε στο ίδιο μπολμε τις πατάτες και τα παντζάρια. Χτυπήστε όλα τα υλικά του dressing μαζί και περιχύστεστο μπολ. Για το σερβίρισμα τοποθετήστε τη ρόκα στη βάση της πιατέλας, προσθέστε τα λαχανικά, τη μοτσαρέλλα και τα κουκουνάρια. Σερβίρετε τη με λίγο ψωμί σίκαλης.