Από πού προέρχεται η σουκραλόζη;

High_quality_sucralose_crystal_8723_2.jpg

Η σουκραλόζη παράγεται από ζάχαρη μέσω μιας διαδικασίας πολλών σταδίων παρασκευής. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μία μικρή ποσότητα του χλωρίου προστίθεται το οποίο αλλάζει την δομή του μορίου της ζάχαρης. Η αλλαγή αυτή παράγει μια γλυκαντική ουσία που δεν έχει θερμίδες, αλλά είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Το χλώριο είναι φυσικά σε πολλές τροφές και ποτά που τρώμε και πίνουμε κάθε μέρα. Για παράδειγμα, μαρούλι, μανιτάρια, και επιτραπέζιο αλάτι περιέχουν μικρές ποσότητες χλωρίου.