Τι είναι τα γλυκαντικά χαμηλής θερμιδικής αξίας;

Τα γλυκαντικά χαμηλής θερμιδικής αξίας είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, ποτών αλλά και φαρμάκων, ως υποκατάστατα της ζάχαρης. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι ενώ παρέχουν γλυκιά γεύση (χρησιμοποιούμενα μάλιστα σε ελάχιστες ποσότητες), δίνουν ελάχιστες ή καθόλου θερμίδες σε σχέση με τη ζάχαρη. Έτσι, ικανοποιούν την επιθυμία μας για γλυκιά γεύση ενώ παράλληλα μας προστατεύουν από την αύξηση του σωματικού βάρους και την πρόκληση τερηδόνας. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αφού δεν επηρεάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος.