Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για τους γλυκοζίτες στεβιόλης;

Η επιστημονική επιτροπή της ΕΕ για τα τρόφιμα έχει ορίσει αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη  για τους γλυκοζίτες στεβιόλης, που εκφράζεται ως ισοδύναμο στεβιόλης, 4 mg / kg σωματικού βάρους ανά ημέρα. Για έναν ενήλικα βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώσει με ασφάλεια τα παρακάτω , καθημερινά για όλη τη διάρκεια ζωής.

 

CANDEREL δισκία με γλυκαντικό από το φυτό στέβια : 53 δισκία την ημέρα

CANDEREL με γλυκαντικό από το φυτό στέβια βάζο: 76 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα

CANDEREL γλυκαντικό κρυσταλλική σκόνη με γλυκαντικό από το φυτό στέβια: 102γρ την ημέρα

CANDEREL μίγμα με μαύρη ζάχαρη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια: 56 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα

Ποιες είναι οι γλυκοζίτες στεβιόλης;

Τα γλυκά συστατικά του φυτού Στέβια ονομάζονται  γλυκοζίτες στεβιόλης. Οι γλυκοζίτες στεβιόλης μπορούν να απομονωθούν και να καθαριστούν από τα φύλλα του φυτού Stevia και είναι περισσότερο από 200 φορές γλυκύτερες  από τη ζάχαρη.

Τι είναι Rebaudioside Α;

Rebaudioside Α ή Reb A όπως είναι κοινώς γνωστό, είναι το πιο γλυκό όλων των φυσικών ενώσεων στο φύλλο Stevia. Αφού τα φύλλα έχουν ξεραθεί και αλέθονται πλημμυρίζονται από φρέσκο νερό, με  μια μέθοδο παρόμοια με ζυθοποιίας τσαγιού, για να ξεκλειδώθεί το Reb A. Στη συνέχεια καθαρίζονται  περαιτέρω και αναμειγνύονται με φυσικά αρώματα και έναν φορέα, ο οποίος τα βοηθά να δώσουν στο CANDEREL με γλυκαντικό από το φυτό stevia, γλυκιά γεύση που μοιάζει πολύ με τη ζάχαρη, αλλά χωρίς όλες τις θερμίδες.

Τι είναι η Stevia;

Stevia  είναι ένα βότανο στην οικογένεια των χρυσανθέμων που αρχικά αναπτύχθηκε  άγρια ως μέρος ενός μικρού θάμνου σε τμήματα της Παραγουάης και της Βραζιλίας. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως γλυκαντικό στη Νότια Αμερική. Πολλές φυσικές ουσίες μπορούν να προέρχονται από το φυτό Stevia. Ένα από αυτά είναι Reb A το πιο γλυκό φυσικό συστατικό του φύλλου Stevia, το οποίο χρησιμοποιείται για να κάνει  το CANDEREL με γλυκαντικό από το φυτό stevia.

Γιατί το CANDEREL προσφέρει τώρα ένα προϊόν με γλυκαντικό από το φυτό Stevia;

Το CANDEREL έχει δεσμευθεί να φέρει την καλύτερη γεύση και την επιλογή  γλυκαντικών με τις πιο χαμηλές  θερμίδες  στους καταναλωτές της. Το  CANDEREL ως εκ τούτου, με την επέκταση του χαρτοφυλακίου της  με ένα προϊόν Στέβια  προσφέρει μια ευρύτερη ποικιλία προϊόντων ώστε να ανταποκρίνεται στις ποικίλες γεύσεις και τις επιλογές των καταναλωτών της.

Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για Σουκραλόζη;

Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη Σουκραλόζης έχι οριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (FAO / WHO) μεικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα πρόσθετα τροφίμων,  και είναι 15 mg / kg σωματικού βάρους ανά ημέρα.

Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώσει 232 κουταλάκια του γλυκού CANDEREL με σουκραλόζη  σε μια ημέρα για ολόκληρη τη ζωή.

Ποια είδη τροφίμων περιέχουν Σουκραλόζη;

Η σουκραλόζη χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων και ποτών. Επί του παρόντος, τα είδη των προϊόντων που έχουν υποστεί γλύκανση με σουκραλόζη είναι τα ανθρακούχα αναψυκτικά, φρουτοποτά με χαμηλές  θερμίδες και το γιαούρτι.

Από πού προέρχεται η σουκραλόζη;

High_quality_sucralose_crystal_8723_2.jpg

Η σουκραλόζη παράγεται από ζάχαρη μέσω μιας διαδικασίας πολλών σταδίων παρασκευής. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μία μικρή ποσότητα του χλωρίου προστίθεται το οποίο αλλάζει την δομή του μορίου της ζάχαρης. Η αλλαγή αυτή παράγει μια γλυκαντική ουσία που δεν έχει θερμίδες, αλλά είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Το χλώριο είναι φυσικά σε πολλές τροφές και ποτά που τρώμε και πίνουμε κάθε μέρα. Για παράδειγμα, μαρούλι, μανιτάρια, και επιτραπέζιο αλάτι περιέχουν μικρές ποσότητες χλωρίου.

Τι είναι η Σουκραλόζη;

Η σουκραλόζη είναι μια γλυκαντική ουσία χωρίς θερμίδες φτιαγμένη από ζάχαρη. Είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και έχει μια καθαρή, γλυκιά γεύση χωρίς επίγευση. Η σουκραλόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της ζάχαρης σε πολλά  τρόφιμα και ποτά. Επίσης, λειτουργεί καλά στις περισσότερες συνταγές στο μαγείρεμα του σπιτιού και στο ψήσιμο.

Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για την ασπαρτάμη ;

Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη  για την ασπαρτάμη  έχει οριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (FAO / WHO) μεικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα πρόσθετα τροφίμων,  και είναι 40 mg / kg σωματικού βάρους ανά ημέρα.

Για έναν ενήλικα βάρους 70 κιλών η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη καθημερινά για όλη τη διάρκεια ζωής.

CANDEREL δισκία: 184 δισκία την ημέρα

CANDEREL sticks : 90 sticks την ημέρα

Μπορεί θηλάζουσες μητέρες να χρησιμοποιούν το CANDEREL;

Ναι, όλα τα προϊόντα CANDEREL  μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από θηλάζουσες μητέρες, αλλά υπενθυμίζουμε επίσης στις γυναίκες ότι χρειάζονται επαρκείς θερμίδες για να θραφεί το βρέφος και θα πρέπει να συμβουλευτούν ένα γιατρό ή πιστοποιημένο διαιτολόγο για τις διατροφικές τους ανάγκες και  να ακολουθήσουν τις διατροφικές συστάσεις που δίνονται από το γιατρό τους.

Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να χρησιμοποιούν το CANDEREL;

Όλα τα προϊόντα CANDEREL  μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από έγκυες γυναίκες στη διατροφή τους. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι έγκυες γυναίκες  χρειάζονται επαρκείς θερμίδες για να θραφεί  το έμβρυο και θα πρέπει να συμβουλευτούν ένα γιατρό ή πιστοποιημένο διαιτολόγο για τις διατροφικές ανάγκες τους, να ακολουθήσουν τις διατροφικές συστάσεις που δίνονται από το γιατρό τους.

Είναι το CANDEREL κατάλληλο για παιδιά;

 

Όλα τα προϊόντα της σειράς CANDEREL είναι κατάλληλα και ασφαλή για τα παιδιά και τα βρέφη, ωστόσο, δεν συνιστούμε το CANDEREL για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως τριών ετών). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα ή ποτά που παρασκευάζονται με CANDEREL, αυτό σημαίνει απλά ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη χρειάζονται υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, για  υγιή ανάπτυξη. Για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη εξαρτώμενα από ινσουλίνη, το CANDEREL μπορεί να γίνει χρήσιμο. Αυτό επιτρέπει σε αυτά τα παιδιά να απολαμβάνουν γλυκά πράγματα και  να εξακολουθούν να διατηρούν την συνταγογραφημένη διατροφή τους.

Τι είναι τα γλυκαντικά χαμηλής θερμιδικής αξίας;

Τα γλυκαντικά χαμηλής θερμιδικής αξίας είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, ποτών αλλά και φαρμάκων, ως υποκατάστατα της ζάχαρης. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι ενώ παρέχουν γλυκιά γεύση (χρησιμοποιούμενα μάλιστα σε ελάχιστες ποσότητες), δίνουν ελάχιστες ή καθόλου θερμίδες σε σχέση με τη ζάχαρη. Έτσι, ικανοποιούν την επιθυμία μας για γλυκιά γεύση ενώ παράλληλα μας προστατεύουν από την αύξηση του σωματικού βάρους και την πρόκληση τερηδόνας. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αφού δεν επηρεάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος.


Τι είναι η ασπαρτάμη;

Η ασπαρτάμη είναι ένα γλυκαντικό χαμηλής θερμιδικής αξίας που ανακαλύφθηκε το 1956. Ανήκει στα προσθετικά τροφίμων και υποκαθιστά τη ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση (είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη) αλλά με ελάχιστες θερμίδες. Αποτελείται από δύο αμινοξέα, τη φαινυλαλανίνη και το ασπαρτικό οξύ, που υπάρχουν στη φύση, αφού αποτελούν βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών.


Επιτρέπεται η χρήση της από εγκύους;

Έχει παρενέργειες;

Προκαλεί αλλεργικά συμπτώματα;Η κατανάλωση ασπαρτάμης, στις συνιστώμενες δόσεις, δεν προκαλεί παρενέργειες. Αλλεργικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε άτομα ευαίσθητα σε κάποιο από τα συστατικά του προϊόντος, κάτι που βεβαίως μπορεί να συμβεί και με οποιοδήποτε άλλο προϊόν


Τι είναι η φαινυλοκετονουρία;

Η φαινυλοκετονουρία είναι μία σπάνια κληρονομική δυσλειτουργία, στην οποία ο οργανισμός εμφανίζει μειωμένη ικανότητα στο να μεταβολίζει τη φαινυλαλανίνη (ένα από τα συστατικά της ασπαρτάμης). Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της ουσίας αυτής στο πλάσμα και πιθανή πρόκληση διαταραχών στο νευρικό σύστημα.


Πως θα καταλάβω ότι πάσχω από φαινυλοκετονουρία;

Μήπως ήδη πάσχω εν αγνοία μου; Ποια τα συμπτώματα;Η διάγνωση αυτής της δυσλειτουργίας γίνεται μετά τη γέννηση του παιδιού και αποτελεί έλεγχο ρουτίνας. Έτσι κάθε άνθρωπος γνωρίζει, από τη γέννησή του, αν πάσχει ή όχι από φαινυλοκετονουρία. Η γνώση αυτή είναι σημαντική, γιατί τα άτομα που πάσχουν πρέπει να είναι προσεκτικά στην λήψη τροφών που περιέχουν φαινυλαλανίνη. Για το λόγο αυτό, όλα τα προϊόντα που περιέχουν φαινυλαλανίνη, φέρουν υποχρεωτικά την ένδειξη “περιέχει πηγή φαινυλαλανίνης”.