Ρολό με προσούτο και ντομάτα

Υλικά για 8-10 φέτες

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7γρ. ξερή μαγιά
  • 10 γρ. μέλι
  • 200  ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατέψτε το μέλι με το χλιαρό νερό και τμηματικά προσθέστε το στο μπολ με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε καλά. Ξαναβάλτε τη ζύμη στο μπολ και κλείστε το καλά. Τοποθετείστε το σε μέρος χλιαρό για 1 περίπου ώρα έως ότου δείτε τη ζύμη να έχει διπλασιάσει το μέγεθός της. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220° C. Βάλτε τα ντοματάκια σε ένα ταψί, πασπαλίστε τα με το Canderel και το μπαλσάμικο και αφήστε τα να ψηθούν για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να συρρικνωθούν. Αφήστε τα να κρυώσουν. Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει, ξαναζυμώστε τη για ένα λεπτό. Απλώστε τη δίνοντας της τις διαστάσεις 30 Χ 20 εκατοστά. Απλώστε σε όλη την επιφάνειά της τις ντομάτες με το χυμό που ενδεχομένως να βγάλουν, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (βασιλικό και θυμάρι) και τοποθετείστε τις φέτες προσούτο από πάνω. Αλατοπιπερώστε. Ρολλάρετε τη ζύμη και διπλώστε μέσα τις άκρες για να μην σας ανοίξει. Αλείψτε τη με λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώστε τη.Ψήστε τη για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό...