Κέικ Καρότου

 Χρόνος Παρασκευής:15 λεπτά  Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής:15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Υλικά για 15 άτομα

Για το κέικ 

  • 180 ml φυτικό λάδι
  • 22 γρ. CANDEREL σε σκόνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • ¼ του κουταλιού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 225 γρ. καρότα ξυσμένα
  • 100 γρ. σταφίδες

 

Για την επικάλυψη 

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 ml χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • 10γρ. Canderel σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.Ανακατέψτε το λάδι με το Canderel και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάλετε τα ξυσμένα καρότα και τις σταφίδες. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Για να δείτε αν ψήθηκε, τρυπήστε το κέικ με ένα μαχαίρι και αν η λεπίδα του βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο. Βγάλτε το κέικ από τη φόρμα και  αφήστε το να κρυώσει.Επικάλυψη Χτυπήστε το βούτυρο, το Canderel, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά. Προσέχετε όμως να μην το παρακάνετε γιατί διαφορετικά το μείγμα θα γίνει νερουλό. Όταν το κέικ κρυώσει, αλείψτε το με την επικάλυψη με μια σπάτουλα βουτηγμένη σε ζεστό νερό. Στο τέλος ρίξτε από πάνω την κανέλλα.