Πένες με σολωμό

  Διατροφικές πληροφορίες   Ανά μερίδα:  645 Kcal  Υδατάνθρακες 63.1  Φυτικές ίνες 5.4γρ.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα:

645 Kcal

Υδατάνθρακες 63.1

Φυτικές ίνες 5.4γρ.

Υλικά

  • 340γρ. πένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά (chilli) κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 125γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • Το ξύσμα και το χυμό ενός πράσινου λεμονιού (lime)
  • Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη Canderel
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

1. Βράστε και σουρώστε τις πένες

2. Συγχρόνως, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τον σολωμό, την πιπεριά τσίλι και τα τηγανίζετε μέχρι ο σολωμός να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα

3. Ανακατέψτε τις πένες με το κρεμμυδάκι, τις ντομάτες και το αβοκάντο

4. Προσθέστε τώρα στο τηγάνι όλα μαζί τα εναπομείναντα υλικά και ανακατέψτε τα με τις πένες