Μους Σοκολάτα

mousse-sokolata

Υλικά

  • 12 κουταλιές της σούπας CANDEREL
  • 250 γρ. σοκολάτα (διαιτητική)
  • 25 γρ. κακάο
  • 34% λιγότερες θερμίδες
  • Για 10 άτομα, προετοιμασία 30' και 3 ώρες ψυγείο

 

Εκτέλεση

Προσθέστε ύψος στα τοιχώματα ενός πυρέξ διαμέτρου 17 εκ. και ύψους 7 εκ. με μια λωρίδα χαρτόνι ύψους 4 εκ., το οποίο στερεώνετε με σελοτέιπ. Λιώνετε τη σοκολάτα σε bain-marie. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και διαλύετε μέσα το κακάο. Προσθέτετε τους κρόκους αναδεύοντας.

Ενώνετε το παραπάνω μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με σπάτουλα και το διατηρείτε ελαφρά ζεστό. 

Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με το χυμό λεμονιού και στο τέλος προσθέτετε το CANDEREL. Ανακατεύετε το ¼ της μαρέγκας με το μείγμα της σοκολάτας  ώστε να γίνει αφράτο. Ενσωματώνετε στη συνέχεια λίγη-λίγη την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας. Αδειάζετε το παρασκεύασμα στο πυρέξ που ετοιμάσατε στην αρχή. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν σερβίρετε αφήνετε το πυρέξ ¼ της ώρας έξω από το ψυγείο και έτσι το χαρτόνι θα ξεκολλήσει πιο εύκολα και θα ξεφορμάρετε το μους.