Μωσαϊκό Σοκολάτας

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά μερίδα:  250 kJ  Λιπαρά 3γρ.  Φ. Ίνες 0,4γρ.  Υδατάνθρακες 6γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα:

250 kJ

Λιπαρά 3γρ.

Φ. Ίνες 0,4γρ.

Υδατάνθρακες 6γρ.

Υλικά για 20 μερίδες

  • 100γρ. βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
  • 11/4 του φλιτζανιού Canderel σκόνη και extra ποσότητα για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κούπα (50γρ.) κακάο σκόνη κοσκινισμένο
  • 125γρ. Μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

Καλύψτε μία φόρμα ψωμιού 20cm x 10cm με αλουμινόχαρτο. Λιώστε το βούτυρο. Βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε το Canderel και το κακάο, ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε τα μπισκότα, τη βανίλια και τα ασπράδια και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα πολύ καλά. Πιέζοντας, βάλτε το στη φόρμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά και μετά κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια. Ρίξτε από πάνω το extra Canderel που έχετε κρατήσει στην άκρη.