Κοτόπουλο με λεμόνι και πατάτες

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:   387 Kcal  Λιπαρά 7 γρ.  Υδατάνθρακες 27γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα: 

387 Kcal

Λιπαρά 7 γρ.

Υδατάνθρακες 27γρ.

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 8 κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα
  • 6 μικρές πατάτες (γλυκοπατάτες αν υπάρχουν)

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε το λεμόνι, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε το σε χοντρές φέτες. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια και αφήστε τα να ψηθούν σε μέτρια έως δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι προσθέστε τις πατάτες, το σκόρδο, το λεμόνι, το λευκό κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά. Προσθέστε τώρα τα φασόλια και αφήστε να βράσουν για άλλο ένα τέταρτο ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαλακό και να χυλώσει. Προσθέστε ανακατεύοντας το Canderel και το υπόλοιπο θυμάρι. Σερβίρετε, γαρνίροντας το με τις πατάτες και τα φασόλια.