Καπουτσίνο light

Υλικά για ένα φλιτζάνι

  • 1 φλιτζανάκι καφέ espresso

  • 150ml (περίπου ½ φλιτζάνι) γάλα χαμηλών λιπαρών

  • 1 πρέζα σκόνη κακάο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε αυτόν τον απολαυστικό καπουτσίνο θα χρειαστείτε μηχανή παρασκευής espresso με ακροφύσιο για γάλα. Αρχικά φτιάξτε ένα φλιτζανάκι δυνατό espresso. Προσθέτετε το Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia κι ανακατεύετε. Σε ένα μπρίκι ή ανοξείδωτο κουπάκι ρίξτε το παγωμένο γάλα και χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο ατμού μέχρι να έχετε ένα βελούδινο αφρόγαλα (κρατήστε το μπρίκι σας έτσι ώστε το γάλα μόλις να καλύπτει την άκρη του ακροφύσιου). Με ένα κουτάλι συγκρατήστε το αφρόγαλα και ρίξτε το ζεστό πλέον γάλα μέσα σε μία κούπα. Ρίξτε το αφρόγαλα με το κουτάλι πάνω από το γάλα και στη συνέχεια ρίξτε με κυκλική κίνηση τον espresso μέσα στην κούπα. Τελειώστε πασπαλίζοντας το αφρόγαλα με λίγο σκόνη κακάο.