Chilli con Carne

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:  358Kcal  Λιπαρά12 γρ.  Φ. Ίνες 11 γρ  Υδατάνθρακες 41 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα:

358Kcal

Λιπαρά12 γρ.

Φ. Ίνες 11 γρ

Υδατάνθρακες 41 γρ.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή (τσίλι) ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά για 5΄ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το τσίλι. Προσθέστε ανακατεύοντας τον κιμά και αφήστε τον να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, τα φασόλια, τον πελτέ και το ξύδι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το μίγμα για 15 λεπτά ή μέχρι να σφίξει λίγο η σάλτσα. Προσθέστε, ανακατεύοντας το Canderel, το πιπέρι και το αλάτι. Σερβίρετε σε μπολ γαρνίροντας με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ροδοψημένα crouton ψωμιού. Για να τα φτιάξετε, απλά αλείψτε με λίγο λαδάκι κάθε φέτα ψωμιού και βάλτε τα στο grill για λίγα μόνο λεπτά. Έπειτα κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.