Cheesecake με φράουλα

  Θερμιδική αξία  Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 23% σε σχέση με την κλασική συνταγή 375 θερμίδες ανά άτομο και 35 γραμμ. υδατάνθρακες  Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά Αναμονή: 4 ώρες  Δυσκολία: Εύκολο Κόστος: Χαμηλό κόστος

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 23% σε σχέση με την κλασική συνταγή
375 θερμίδες ανά άτομο και 35 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Αναμονή: 4 ώρες

Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα

• 5 φύλλα ζελατίνης
• 100 ml νερό
• 50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia + 10 γραμμ. επιπλέον
• Χυμός από 1/2 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
• 400 γραμμ. φράουλες
• 20 μπισκότα
• 250 ml χυμού φράουλας
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• Φύλλα μέντας ή βασιλικό ή φασκόμηλο

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Λαδόκολλα
  • Σουρωτήρι
  • Διαφανής μεμβράνη
  • Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ.


Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με νερό, 30 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και τον χυμό λεμονιού. Πλένουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε ώστε να προκύψουν 200 γραμμ. πουρέ φράουλας. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο καυτό σιρόπι. Ανακατεύουμε τον πουρέ φρούτων με το σιρόπι. Πλένουμε 50 γραμμ. φράουλες, τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθός τους και τα προσθέτουμε στον πουρέ φρούτων.
2. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην φόρμα μας. Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό φράουλα και τα απλώνουμε στην φόρμα. Ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με 1 κ.γ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και την προσθέτουμε στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Ετοιμάζουμε τη σως φράουλας: Ανακατεύουμε 120 γραμμ. πουρέ φράουλας με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτουμε 20 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σως στην φόρμα. Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
4. Τοποθετούμε το περιεχόμενο της φόρμας σε μια όμορφη πιατέλα. Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα μέντας (ή βασιλικό ή φασκόμηλο). Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας.

 

Γευστικό σχόλιο Ένα γλυκό που προέρχεται από τα βάθη της Αρχαίας Ελλάδας και δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Ιδανική γευστική και ελαφριά ORAC πρόταση. Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών της οικογένειας Β, που βελτιώνουν τις νοητικές λειτουργίες και τη μνήμη. Επίσης, έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες καθώς περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο. Οι πολυφαινολές έχουν άριστα αποτελέσματα για γερή μνήμη, υγεία και τόνωση και η βιταμίνη C, το φολικό οξύ και η ανθοκυάνη, έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Γευτείτε λοιπόν αυτή την ελληνική συνταγή και θα σας προσφέρει μέγιστη αντιοξειδωτική προστασία.

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.004 (In Vitro Μέτρηση)