Γλυκό με φρέσκα φρούτα και crème anglaise

  Διατροφικές Πληροφορίες   Ανά Μερίδα:   145 Kcal  Λιπαρά 6 γρ.  Φ. Ίνες 1 γρ.  Υδατάνθρακες 14 γρ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά Μερίδα: 

145 Kcal

Λιπαρά 6 γρ.

Φ. Ίνες 1 γρ.

Υδατάνθρακες 14 γρ.

Υλικά για 8 άτομα

1 δόση crème anglaise

  • 3 - 4 κούπες ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα κομμένα σε φέτες (μάνγκο, kiwi, φράουλες, ροδάκινα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψημένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

 

Για την crème anglaise

  • 1½ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουερ
  • 1/3 του φλιτζανιού Canderel σε σκόνη
  • 200γρ τυρί ricotta

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να βράσουν. Αφήστε το για 5’ μέχρι να κρυώσουν. Χτυπήστε μαζί τους κρόκους, το Canderel και το κόρνφλαουερ μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα. Ρίξτε τώρα το γάλα με τη βανίλια που έχετε ετοιμάσει σιγά-σιγά μέσα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Βάλτε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να το δείτε να σφίγγει. Όταν ετοιμαστεί, βάλτε το σε ένα μπολ και στο ψυγείο για να παγώσει. Χτυπήστε το τυρί ricotta και ανακατέψτε το με την crème anglaise (το παραπάνω μίγμα) που έχετε φτιάξει.  Για το σερβίρισμα:Μοιράστε τα φρούτα σε 8 ποτήρια παγωτού ή μπολ. Από πάνω βάλτε όση crème anglaise επιθυμείτε και γαρνίρετε με τα ψημένα αμύγδαλα.